Ювелирный дом ZARINA +380731190011 info@zarina.ua

Як вибрати каблучку на заручини

В кожній ювелірній скриньці, серед десятків прикрас, є особливі. Це — подарунки від близьких та рідних, прикраси з особливими історіями, перший хрестик або перші сережки, подаровані мамою. І поміж цієї ювелірної краси, є найромантичніші представники що символізують історію вашого кохання — каблучка на заручини та обручка. Як вибрати каблучку на заручини, що стане особливим символом ваших взаємин та змусить найрідніші очі обраниці засяяти ще яскравіше — розповімо у нашому блозі. 

Центральний елемент каблучки на заручини

Звісно, головний елемент кожної каблучки на заручини — її центральний камінь. Він привертає до себе всю увагу і саме ним майбутня наречена милуватиметься та демонструватиме подругам. Класичним каменем для каблучки на заручини вважається прозорий діамант. Існує повір’я, що прозорість каменю символізує прозорість та щирість намірів, а його міцність — силу почуттів, що єднає закоханих. Саме Ювелірний Дім ZARINA, понад 20 років тому, презентував українським споживачам каблучки з прозорими діамантами у білому золоті. Стримана вишуканість цих прикрас поступово завоювала серця українок, і зараз каблучки від ZARINA вважаються доречними та бажаними подарунками на заручини.

Для любителів кольорових акцентів та яскравих ювелірних прикрас, каблучка з прозорим діамантом може здатися занадто класичним варіантом. Тому все більшої популярності набувають каблучки з кольоровим дорогоцінним камінням: рубінами, смарагдами, сапфірами та ін. Крім естетичного задоволення, такі каблучки несуть в собі особливу енергетику дорогоцінних каменів та символізм, який вони втілюють. Так, рубін стане чудовим вибором для пристрасних закоханих. А романтики високо оцінять зелений смарагд, який символізує вічність кохання та життя. Та вибираючи прикрасу для коханої, орієнтуватися краще на її смаки. Не варто дарувати рубін жінці, яка мріє про діамант чи сапфір. Пам’ятайте, що каблучка на заручини — це не данина моді, а ваш прояв почуттів. Нехай вона говорить саме про вас та ваше кохання!

Окремо варто згадати романтичну колекцію “One Love” від ZARINA - в ній прикраси з діамантами доповнено маленьким рубіном. Цей елемент додає особливого символізму прикрасам, адже рубін, мов крапелька крові, пов’язує навіки закоханих, доповнюючи собою прозорий класичний діамант.

Метал каблучки на заручини

Метал виробу — не менш важливий атрибут, ніж центральний камінь заручки. Вибираючи метал ювелірного виробу, зважайте не лише на смаки обраниці, а і на колір металу майбутніх весільних каблучок, якщо вони носитимуться разом.
Каблучки на заручини виготовляються з наступних ювелірних металів:

  • Золото (біле, жовте, червоне)
  • Платина
  • Срібло

Найпопулярніший на сьогодні варіант — це біле золото. Цей метал чудово поєднується з іншими, має високі показники зносостійкості та не втрачає актуальності вже багато років. У білому золоті мають гарний вигляд як кольорові дорогоцінні камені, так і прозорі діаманти, тож зупиняючи свій вибір на цьому металі, ви матимете безліч варіантів каблучок на будь-який смак.

Срібло — найдешевший, але найменш практичний варіант з перерахованих. Така каблучка швидко втратить свій первозданний вигляд, тому вона краще підійде у якості приємного подарунка, а не вічного символу кохання. Якщо ж ви бажаєте освідчитися саме зі срібною каблучкою, зверніть увагу на колекцію NATKINA, в якій відтворено каблучки жінок-ікон сьогодення та минулого. Власниця таких каблучок почуватиметься та сяятиме на мільйон.

Метали теплих відтінків (жовте чи червоне золото) - чудовий вибір для прибічників затишної класики. У теплих металах фантастично виглядають сапфіри чи смарагди. Також радимо звернути увагу на чорні чи коньячні діаманти у золоті — створювана цим поєднанням ювелірна композиція — це мов ковток теплого чаю у зимовий вечір. Тепла та затишна. 

Платина — вишуканий, надійний та довговічний матеріал. Проте, його вартість зависока, тож він лишається не найпопулярнішим металом для прикрас.

Якщо ви бажаєте купити каблучку на заручини й поки не визначилися з металом прикраси, або не бажаєте обмежуватися лише одним кольором, зверніть увагу на прикраси з поєднанням двох відтінків металу. Це стильне рішення робить прикрасу універсальною та доречною у кожному образі.

Як визначити розмір каблучки

Звісно, аби не зіпсувати сюрприз, бажано дізнатися розмір пальця коханої заздалегідь. Проте, якщо пропозиція планується несподіваною для коханої, таке питання не варто озвучувати.

Спробуйте залучити до справи найближчу подругу майбутньої нареченої (звісно, якщо вона вміє зберігати таємниці). Нехай подруга поцікавиться, який розмір каблучки носить ваша обраниця таким чином, аби та ні про що не здогадалася.

Також ви можете взяти з ювелірної скриньки коханої її каблучку, яка підходить за розміром і виміряти внутрішній діаметр — отримане число у мм і буде потрібним розміром.

Якщо ж пропозиція — не сюрприз і обраниця про все знає, завітайте з нею до ювелірного бутика і скористайтеся там пальцеміром — це найбільш надійний спосіб визначення розміру прикраси.

Зважайте, що вимір варто проводити не рано вранці та не пізно ввечері, коли пальчики можуть бути трішки набряклими. Також перед виміром не варто пити забагато рідини або зловживати кавою.

Іноді виникає ситуація, коли вибрана каблучка відсутня у потрібному розмірі. Але це не біда, адже фахівці Ювелірного Дому ZARINA змінять розмір бажаної каблучки абсолютно безкоштовно для вас.

Як носити каблучку на заручини після весілля

Під час освідчення каблучка на заручини зазвичай надягається на безіменний палець правої руки. Під час весілля це місце посідає весільне кільце й у багатьох виникає питання, де ж тепер має носитися заручка. Стилісти пропонують три варіанти:

  1. Носити обидві каблучки на одному пальці. Це стильно виглядатиме та логічно поєднуватиметься у вашій love story.
  2. Носити заручку на безіменному пальці іншої руки. Але цей варіант може не підійти тим, у кого велика різниця у розмірі пальців на правій та лівій руці.
  3. Не носити заручку постійно, а надягати лише до нагоди. Найменш популярний варіант, хоча і може здаватися зручним за певних обставин.

Де купити каблучку для заручин

Вибираючи ювелірний бутик, де ви плануєте придбати каблучку для заручин, завжди звертайте увагу на те, чи надає магазин гарантії на свої вироби. Чи є у покупців доступ до усієї документації про вироби та чи гарна репутація у бренду.

Ювелірний Дім ZARINA - це український бренд з понад 20-річною історією успіху. Ми щасливі знати, що наші вироби стали справжнім символом українських весіль. Ми пропонуємо широкий асортимент ювелірних виробів у мережі бутиків по всій країні та в інтернет-магазині. Купуючи в ZARINA каблучки на заручини, ви можете бути впевненими у якості виробу, з якого почне писатися історія вашого кохання.

Як вибрати каблучку на заручини229
Як вибрати каблучку на заручини -  1 Як вибрати каблучку на заручини -  2 Як вибрати каблучку на заручини -  3 Як вибрати каблучку на заручини -  4 Як вибрати каблучку на заручини -  5 Як вибрати каблучку на заручини -  6 Як вибрати каблучку на заручини -  7 Як вибрати каблучку на заручини -  8
Попередня Наступна
Знижка 5% при оплаті картою на сайті!

Залиште Ваш номер телефону і наш менеджер з Вами зв'яжеться

Увійдіть в особистий кабінет, щоб додати товар до списку побажань.